torstai 3. syyskuuta 2015

Adam Creed: Suffer the children

Adam Creedin romaanin kannessa lukee, että kirjan ostaja saa rahat takaisin, jos kirja ei ole yhtä mukaansatempaava kuin Ian Rankinin teokset. Ikävä kyllä tarjouksen aikaraja oli umpeutunut, ja toisaalta kirja oli peräisin kirjastosta: Suffer the children (Faber and Faber, 2009).Kirjassa on iso määrä henkilöhahmoja ja tapahtumia riittää ylen määrin, niin että teoksen lukeminen oli melkoista kahlaamista ja taistelua puutumista vastaan. Creed kyllä osaa kirjoittaa, mutta onko hänellä sanottavaa, se jäi kysymysmerkiksi.

London. A city where no-one feels safe and one man's crime is another man's justice. A paedophile is brutally murdered in his own home, and to protect other known offenders the police must haul the families of their victims down to the station for questioning. It's just another day in the life of D. I. Will Wagstaffe; better known to friends and enemies alike as Staffe.

In this case nothing is simple, least of all Staffe's personal life. There's heartache from Sylvie, his estranged lover, and the dark shadow of Jessop, his ex-partner and mentor. And as he digs for answers into the grime of the city there's also pressure from his boss and the newspapers who are gunning for him.


Ei kommentteja: