tiistai 12. kesäkuuta 2018

Alix Rickloff: Nanreath Hallin salaisuudet

Alix Rickloffin historiallinen romaani limittää yhteen 1910- ja 1940-luvun Englantia eräänlaisen sukukronikan muodossa: Nanreath Hallin salaisuudet (HarperCollins Nordic, 2017; suom. Virpi Kuusela; ISBN 978-91-509-2723-8).Kirjan päähenkilö on nuorena orvoksi jäänyt tyttö, joka palaa kotiseudulleen ajatuksena selvittää mitä vuosikymmeniä sitten hänen äidilleen tapahtui. Romaanin ajankuva on viihderomaaniksi kohtalaisen tarkkanäköistä, mutta paikoitellen puuduttavaa kuvausta sodanajan elämän hankaluuksista. Mielenkiintoinen romaani, tosin lopulta ehkä kuitenkin vailla erityisen syvällistä sisältöä.Fantastinen historiallinen romaani rakkaudesta, petoksesta ja perhesalaisuuksista.

Cornvall, Englanti vuonna 1940. Kun Punaisen ristin sairaanhoitaja Anna Trenowyth palaa Englantiin toisen maailmansodan aikana hänelle selviää, että hänen adoptiovanhempansa ovat menehtyneet lentohyökkäyksessä. Samaan aikaan hänet sijoitetaan sotilassairaalaan Nanreath Halliin, kotiin, jossa hän aikoinaan asui biologisen äitinsä Lady Katherine Trenowythin kanssa. Lady Katherine kuoli kun Anna oli vain 6-vuotias ja Anna kokee tehtävän sotilassairaalassa mahdollisuutena päästä lähemmäksi perhettä, jota hän ei koskaan tuntenut kunnolla ja myös lähemmäksi menneisyyden salaisuuksia.

Cornwall vuonna 1913. Lady Katherine Trenowythin odotetaan elävän kunniallista elämää ja löytävän sopivan puolison samasta yhteiskuntaluokasta. Boheemin taiteilijan Simon Hallidayn ilmestyessä hänen maailmaansa Katherine alkaa kyseenalaistaa suunniteltua tulevaisuuttaan. Hän hakeutuu yhä enemmän kohti elämää täynnä intohimoa, eloa ja rakkautta. Elämää, joka alkaa vähitellen murentua ja joka jättää hänet yksinäiseksi ja hylätyksi.

Mitä lähemmäksi Anna pääsee Nanreath Hallin perhettä, sitä lähemmäksi hän myös pääsee totuutta, joka pitää sisällään murskattuja toiveita, särjettyjä sydämiä ja tragedioita – ja totuuden menneisyydestä, johon on ehkä liian vaarallista kaivautua syvemmin...Ei kommentteja: