keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Sami Järvinen ja Antti Parviainen: Pääomaturvattu sijoittaminen

Sami Järvinen ja Antti Parviainen kertovat sijoittamisen monimutkaistuvasta tuotetarjonnasta, ja vaikka teos onkin jo monelta osin vanhentunut, on perusasioiden esittely toki sinällään ajan tasalla: Pääomaturvattu sijoittaminen (Talentum, 2014; ISBN 978-952-14-2168-6).En koskaan ole innostunut monimutkaisista sijoitustuotteista, eikä tämä teoskaan saanut asiasta innostumaan, oikeastaan päinvastoin se vain vahvisti tuotteisiin liittyviä ennakkoluulojani. Toisaalta ei minulla ole sellaista omaisuuttakaan joka panisi miettimään strukturoitujen sijoitustuotteiden hyödyllisyyttä.

Nyt kun bitcoin-kupla kuplii kuplimistaan voi samalla miettiä, missä määrin markkinoita löytyy tässä kirjassa kuvatun kaltaisille tuotteille, joissa pyritään ainakin jossain määrin turvaamaan sijoitettua pääomaa ja hallitsemaan otettuja riskejä.

Pääomaturvatun sijoittamisen suosion myötä markkinoille on tullut runsaasti uusia räätälöityjä sijoitustuotteita. Mitä ne ovat? Kuinka näillä markkinoilla kannattaa toimia ja mitä on syytä ottaa huomioon? Kenen salkulle pääomaturvattu sijoittaminen sopii?

Sijoitusammattilaisille kirjoitettu mutta erinomaisesti myös piensijoittajille soveltuva teos keskittyy strukturoituihin tuotteisiin. Se tarkastelee markkinoiden kehitystä, esittelee uudenlaisen sijoitustyylin sekä antaa tuotteiden analysointiin tarvittavat tiedot.

Uudistetussa painoksessa erityishuomion saavat nykyisin suositut, osittain tai ehdollisesti pääomaturvatut tuotteet. Uutta ovat myös luvut verotuksesta ja regulaation vaikutuksista. Kirja on ensimmäinen Suomessa aiheesta julkaistu teos.Ei kommentteja: