tiistai 5. joulukuuta 2017

Jussi Eronen, Jarno Liski ja Salla Vuorikoski: Ylegate

Jussi Eronen, Jarno Liski ja Salla Vuorikoski kertovat miten Ylen journalismin riippumattomuus on vaarantunut ja mitä ongelmia tämä tuottaa niin työtään tekeville juornalisteille kuin laajemmin koko suomalaiselle yhteiskunnalle: Ylegate (Barrikadi, 2017; ISBN 978-952-289-383-3).



Jos odottaa kirjalta Dan Brownin jännärien kaltaista vetävyyttä, varmaankin pettyy. Sitä vastoin lukijalle on tarjolla asiallista ja tarkkaan dokumentoitua kuvausta siitä miten poliitikot ovat pyrkineet kajoamaan Ylen toimintaan tilanteissa, joissa heillä on pelissä ollut oma etu (ja tarkoituksena omien väärinkäytösten peittely). Tekee mieli sanoa: "Hyi!"





Kirjoittajat Jussi Eronen, Jarno Liski ja Salla Vuorikoski, Ylestä irtisanoutuneet toimittajat.

YLEGATE valottaa erityisesti viime aikaisia Yleä ravistelleita tapahtumia mutta taustoittaa samalla Atte Jääskeläisellä päätoimittajakautta, Ylen rahoitusta, poliittista valtapeliä ja salattuja yhteiskuntassuhteita. Mukana ovat tapahtumat lautakasasta Katera Steeliin ja Juha Sipilään. Teos painottuu viimeaikaisiin näyttävien lähtöjen taustoihin. Siihen haastatellaan suuri joukko asiasta perillä olevia.



Ei kommentteja: