perjantai 12. elokuuta 2016

Juhani Nurmi ja Jouni Laaksonen: Suomen retkeilyopas - retkeilyreittejä ja -alueita, luontopolkuja, erämaa-alueita, kansallispuistoja, luonnonpuistoja, päivätupia, autiotupia, varaustupia, ympäristöä säästävä retkeily

Juhani Nurmi ja Jouni Laaksonen tarjoavat tiiviin paketin tietoa retkeilykohteista, ja vaikka teoksen ilmestymisestä on kulunut jo lähes kymmenen vuotta, on tiedoista yhä hyötyä: Suomen retkeilyopas - retkeilyreittejä ja -alueita, luontopolkuja, erämaa-alueita, kansallispuistoja, luonnonpuistoja, päivätupia, autiotupia, varaustupia, ympäristöä säästävä retkeily (Metsähallitus, 2007; ISBN 978-951-37-4740-4).Olen teoksen jo aiemminkin tarttunut, ja monia kirjan retkikohteita olen käynyt paikan päällä tutkimassa, mutta joka kerta löytyy jotain uutta ja kiinnostavaa, kun vain olisi aikaa riittävästi retkeilemiselle.

Suositun retkeilyoppaan 5. uudistettu painos opastaa lukijansa maamme parhaimmille retkikohteille. Mukana on koko maa Suomenlahden saaristosta Lapin tuntureille ja Itä-Suomen vaaroille. Satoja koko perheelle sopivia kohteita, tuhansia kilometrejä vaellus- ja retkireittejä, kansallis- ja luonnonpuistojen palveluita luonnossa liikkujille, kaupunkien ja taajamien tuntumassa olevia luontokohteita jne. Metsähallituksen palveluiden lisäksi kirjassa tiedot myös kuntien, maakuntien ja yhteisöjen hoidossa olevista retkikohteista ja -reiteistä. Reitti- ja kohdekuvausten lisäksi kirjassa kerrotaan avoimista autio- ja päivätuvista sekä maksullisista varaustuvista, tarvittavista kartoista, luontokeskuksista ja opastuspaikoista sekä annetaan käytännön ohjeita mm. ympäristöä säästävästä retkeilystä. Nelivärinen, runsaasti kuvitettu.

Ei kommentteja: