keskiviikko 10. elokuuta 2016

Antti Huttunen ja Touko Kauppinen: Retkipaikka

Kirjastosta löytyi vallan mainio kirja suomalaisista retkeilykohteista, toimittajina Antti Huttunen ja Touko Kauppinen: Retkipaikka (Karttakeskus, 2015; ISBN 978-952-266-347-4).Kirjassa on mahtava paketti mielenkiintoisia ja myös vähemmän tunnettuja retkikohteita, esimerkkinä Kuopion Ritoniemi, joka osoittautui juuri niin mahtavaksi paikaksi kuin opaskirja antoi olettaa.

Näinä päivinä ihmiset ehkä luontevimmin etsivät tietoa netistä, mutta kirjassa on vielä etunsa, varsinkin tällaisessa oppaassa josta nopeasti pystyy selaamaan esiin kiinnostavia kohteita vaikkapa Savon suunnalta.

Yhteistyössä Suomen suosituimman retkeilyblogin Retkipaikka.fi:n kanssa toteutettu. Monipuolisia retkeilykohteita eri puolilta Suomea paikallisten retkeilijöiden kirjoittamina. Noin 80 pääkohdetta, lisäksi esitellään noin 200 muuta retkeilypaikkaa. Monipuolisesti erityyppisiä kohteita synkästä Artjärven rotkosta Paavolan satumaiseen tammeen, Saraakallion kalliomaalauksista Lemböten kappeliin ja Manamansalon retkeilyseutuihin. Esittelytekstit, kuvat, koordinaatit ja sijaintikartat.

Ei kommentteja: