perjantai 18. elokuuta 2017

Tilly Bagshave: Sidney Sheldonin Pimeän ääriin

Tilly Bagshaven jännitysromaanissa palataan pankkikriisin tapahtumiin fiktion kautta, kuvaten ahneiden ja rikkaiden ihmisten pyrkimyksiä kahmia vielä lisää omaisuutta itselleen: Sidney Sheldonin Pimeän ääriin (Pen & Paper, 2016; ISBN 978-952-294-309-5).Teoksen juoni on kohtalaisen näppärästi kasattu, mutta ihmishahmoissa ei ole juurikaan aitoa tunnetta havaittavissa, paperinohuilla päähenkilöillä tässä jyrätään tarinaan eteenpäin. Käänteitä riittää ja yllätyksiä on tarjolla melkeinpä jokaisella aukeamalla.New York Timesin bestseller - sensaatiomainen trilleri täynnä intohimoa, jännitystä ja henkeäsalpaavia käänteitä.

Miten käy yltäkylläisyydessä elävälle naiselle hänen menettäessään kaiken - ja tyhjän päälle joutuneelle miehelle hänen oivaltaessaan ettei mitään ole menetettävänä?

Grace Brooksteinin elämä finanssimaailman tähtiluokkaan kuuluvan monimiljardöörin nuorena ja naiivina vaimona on kuin unelmaa. New Yorkin Wall Streetillä Lenny Brookstein on kuningas, niin raha- kuin seurapiireissäkin pidetty ja arvostettu huipputekijä.

Yhdysvaltain osakemarkkinoiden luisuessa syöksyyn suuri yleisö janoaa syntipukkia. Lenny katoaa jäljettömiin, ja hänen upea jahtinsa löydetään ajelehtimasta mereltä. Poliisi arvelee miehen tienneen osallisuutensa huikeassa taloushuijauksessa käyvän pian ilmi eikä pidä tapahtunutta onnettomuutena.

Grace huomaa törmänneensä pahansuopien valheiden upottavaan verkkoon ja taitavasti sommiteltuun petokseen henkensä kaupalla. Hän ei kuitenkaan aio hyväksyä esiin nousseita hirvittäviä syytöksiä vaan päättää selvittää totuuden - olkoonkin hänen kannaltaan kuinka tuhoisan hyvänsä.

Ei kommentteja: