keskiviikko 2. elokuuta 2017

Nora Roberts: Jotain uutta

Nora Robertsin neliosaisen sarjan aloittava viihderomaani on lähestulkoon laskelmoivinta höttöä mitä eteeni on sattunut, kulisseina hääjuhlia järjestävä yritys jota neljä naista pyörittää: Jotain uutta (Gummerus, 2010; suom. Heli Naski; ISBN 978-951-20-8134-9).Se kuitenkin sanottakoon että jonkin verran kirjailija on perehtynyt tarinan tematiikkaan, ainakin sen verran että isompia lapsuksia päähenkilön ammatin eli häävalokuvaajan työn kuvaamisesta ei silmiini osunut. Mutta toisaalta kirja oli kaikilta osin niin pinnallinen että asiavirheisiin ei mahdollisuuksia juuri löytyisikään.Häävalokuvaaja Mackensie ”Mac” Elliot on tottunut työssään ikuistamaan onnellisia hetkiä, joista hän itse on jäänyt paitsi niin perhe-elämässä kuin rakkaudessa. Isänsä hylkäämä Mac on joutunut nuoresta asti huolehtimaan vastuuttomasta, miehiä ketjussa kuluttavasta äidistään. Mac onkin oppinut turvautumaan ystäviinsä, joiden kanssa hän pyörittää hää- ja juhlapalveluyritys Kartanohäitä upeassa Brownien kartanossa, josta on tullut myös hänen kotinsa.

Hääprojekti heittää Macin tähtäimeen Carter Maguiren, morsiamen veljen. Tasapainoinen opettajamies ei vastaa Macin miesmakua, mutta piilevää seksikkyyttä hänessä on. Yllätyksekseen Mac huomaa, että epätodennäköiseen suhteeseen heittäytymisessä on riskinsä – myös se riski, että löytää onnen.

Jotain uutta käynnistää neliosaisen morsiussarjan, jossa seurataan Macia ja hänen kolmea lapsuudenystäväänsä. Ystävyksiä yhdistää Kartanohäät-yrityksen lisäksi määrätietoisuus ja kauneudentaju. Sarjan toinen osa, Jotain vanhaa, ilmestyy keväällä 2011 ja siinä seurataan romanttista floristi-Emmaa, jonka elämän mies on lähempänä kuin hän arvaakaan.Ei kommentteja: