maanantai 10. heinäkuuta 2017

Reetta Ranta ja Antti Huttunen: Metsien kätkemä - opas Suomen kauneimpiin kohteisiin

Reetta Ranta ja Antti Huttunen vierailevat luontokohteessa jos toisessakin, ja tarinoivat sitä ja tätä, toisinaan jopa kohteisiin liittyviä asioita: Metsien kätkemä - opas Suomen kauneimpiin kohteisiin (Gummerus, 2016; ISBN 978-951-24-0437-7).Muutamassa kirjan kuvaamassa paikassa on tullut vierailtuakin, joten oli mielenkiintoista nähdä mitä kirjan tekijöillä oli niistä sanottavaa. Loppujen lopuksi oli vähän hankalaa sanoa, toimiko kirja kirjana, vai onko se pikemminkin oheistuote tv-sarjalle, jota en ole tullut katsoneeksi.

Metsien kätkemä -luontoretkeilykirjassa tarinat, mytologia ja uskomattomat maisemat vievät matkalle Suomen kauneimpiin luontokohteisiin. Pääset tutustumaan Saaristomeren salaisuuksiin, Lohjan lehtoihin ja Suomen kauneimpaan puuhun, pyhään Paavolan tammeen. Ahvenanmaan aarteiden kautta jatketaan Kainuun korpimaille ja edetään pohjoiseen Lemmenjoelle. Jokainen kirjan kohde-esittely sisältää matkapäiväkirjan, tietoa kohteen tunnelmasta, historiasta ja mytologiasta. Kohteessa vierailun varalle tarjotaan myös perustiedot, koordinaatit sekä varuste- ja eväsvinkkejä - kaikki tarpeellinen luontoelämykseen.

Kun Reetta Ranta ja Antti Huttunen tapasivat, he alkoivat yhdessä unelmoida työstä, jossa luonto ja tarinat olisivat keskiössä. Näin syntyi Metsien kätkemä, josta kirjan lisäksi pääsee kesäkuussa 2016 nauttimaan tv-sarjana Yle TV1:llä.

Ei kommentteja: