lauantai 29. heinäkuuta 2017

Pierre Lemaitre: Camille

Pierre Lemaitre päättää Verhoeven-jännäritrilogiansa romaaniin Camille (Minerva, 2016; suom. Sirkka Aulanko; ISBN 978-952-312-270-3).Trilogian kahdessa edellisessä osassa on melkolailla samoja teemoja kuin tässä trilogian päätösosassa, mutta mainiosti Lemaitre löytää uutta kerrottavaa ja kuvattavaa, ja pitää tarinan taitavasti hengissä. Ylikomisario Verhoeven tekee paljon sellaista, jota poliisin ei odottaisi tekevän, mutta silti ei tunnu että kuvaus olisi yliampuvaa tai juonenkäänteet mahdottomia.Anne Forestier osuu keskelle aseellista ryöstöä Champs-Elysées’n koruliikkeessä. Hänet ruhjotaan lähes hengiltä, mutta se on vasta alkua hänen koettelemuksilleen.

Avuttomana sairaalasängyssä viruva Anne on hengenvaarassa, sillä hänen pahoinpitelijänsä on edelleen vapaalla jalalla. Kaikesta päätellen tämä haluaa päästä lopullisesti eroon koruryöstön silminnäkijästä.

Annen ainoa turva on ylikomisario Camille Verhoeven, joka on valmis luopumaan kaikista periaatteistaan suojellakseen naista, johon hän on rakastunut.

Camille ottaa johdettavakseen tutkinnan tapauksessa, johon hän on poliisijohdon tietämättä henkilökohtaisesti sidoksissa. Tilanne on niin tulenarka, ettei hän voi paljastaa tutkimukseen liittyviä yksityiskohtia edes lähimmälle työtoverilleen. Kaikkia mahdollisia säännöksiä rikkoen Camille käy yksin kamppailuun pirullista vihollistaan vastaan.

Vaan kuka on tuo nainen, jonka vuoksi Camille on valmis uhraamaan koko poliisiuransa?

Vuoden 2015 International Dagger -palkinnon voittaja! Kansainvälinen Crime Writers' Association palkitsi Pierre Lemaitren jo toistamiseen vuoden parhaasta rikosromaanista. Edellinen International Dagger -palkinto tuli Lemaitren mestarillisesta dekkarista Alex, joka on myynyt yksistään Ranskassa yli 175 000 kappaletta.

Camille kuuluu samaan rikosromaanisarjaan kuin Alex, jossa särmikäs ja tunteellinen ylikomisario Camille Verhoeven selvitti arvoituksellista sieppaustapausta.Ei kommentteja: