tiistai 20. kesäkuuta 2017

Henri Elo: Löydä helmet - vältä kuplat! Tie tuottavaan osakesijoittamiseen

Nyt kun pörssissa tuntuu taas olevan nousukauden tunnelma pörssilistautumisineen ja sen sellaisine jännitysmomentteineen, päätin lainata kirjastosta sijoitusoppaita, joista esimerkiksi sopii Henri Elon teos Löydä helmet - vältä kuplat! Tie tuottavaan osakesijoittamiseen (Tmi Henri Elo, 2011; ISBN 978-952-67601-0-0).Teos on lyhyehkö, vajaat 200 sivua pitkä, paikoin monipolvinen, enemmän esimerkkitapauksiin kuin yleistettävissä oleviin periaatteisiin pohjautuva. Aika on monessa kohdin vienyt tekstiltä pohjan pois, mutta toki jonkinlaista todistusvoimaa kirjalla edelleen on, lähinnä ilmestymishetkensä ilmiöistä ja tilanteista. Kukaan ei kirjan avulla pysty oppimaan pörssisijoittamisen mestariksi, mutta jonkinlaista kuvaa se antaa ihmisistä jotka sijoittamista harrastavat.

Kirjassa kerrotaan yritystalouden ymmärtämisestä osaketuoton oivaltamiseen. Kirja on matka pörssin ja tilinpäätöksen perusteista niihin arvonmäärityksen ja salkunhoidon avainasioihin, joiden avulla menestyvä sijoittaja erottuu onnenonkijasta. Kirja sisältää kymmenittäin helppolukuisia faktalaatikoita, muistisääntöjä ja käytännön yritysesimerkkejä. Kirja sisältää myös noin 10 kokonaan uutta case-esimerkkiä. Kirjan sisältö ja johtopäätökset perustuvat lukuisiin empiirisiin tarkasteluihin.

Kirja soveltuu niin aloitteleville kuin kokeneemmille sijoittajille. Se antaa faktatietoa myös useille eri alojen ammattilaisille, kuten sijoitusneuvojille, rahoituspäälliköille, yritys- ja talousjohtajille, yrittäjille, opettajille ja toimittajille.

Ei kommentteja: