keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Henri Elo: Löydä helmet - vältä kuplat! Osa 2 - Tuoton arvoitus ratkeaa

Henri Elo kirjoittaa sijoittamisesta, ja voisi tietysti kysyä että jos kerran osaa sijoittaa miksi siitä pitää kirjoittaa: Löydä helmet - vältä kuplat! Osa 2 - Tuoton arvoitus ratkeaa (Sarimedia, 2015; ISBN 978-952-93-5811-3).Teos on melko lyhyt, 140 sivua, ja paikoitellen hiukan poukkoileva, mutta sanottavaa Elolla tuntuu olevan, ja myös innostusta aihepiiriin. Toinen juttu sitten on se, pystyykö kirjan oppeja noudattamalla tekemään järkeviä päätöksiä pörssiosakkeisiin tai yrityksiin sijoittamisessa. No, luultavasti ainakin tulisi tehneeksi tyhmempiä päätöksiä jos sijoittaisi ilman näitä kirjassa kuvattuja taitoja.

Suosittu Löydä helmet, vältä kuplat -sijoituskirja saa jatkoa. Säännöllisesti Kauppalehden medioihin vuodesta 2006 sijoittamisesta kirjoittanut pörssikolumnisti, sijoitusbloggaaja ja yrittäjä, KTM Henri Elo julkaisee nyt toisen sijoitusoppaansa. Uudessa Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjassa pääpaino on yhä osakesijoittamisessa, mutta myös muut keskeiset sijoitusmuodot tuodaan aiempaa laajemmin esiin.

Kirjassa on kymmenittäin tuoreita, havainnollisia ja kiinnostavia case-esimerkkejä pörssiyhtiöistä ja niihin sijoittamisesta. Esimerkit tekevät sijoittamisen maailmasta kiinnostavan ja ymmärrettävän. Tuoton arvoitusta ratkotaan liiketoimintalähtöisesti selkokielellä.

Osakesijoittajan tuotto syntyy viime kädessä yrityksen kannattavasta liiketoiminnasta. Yrityksen tekemä voitto realisoituu sijoittajalle osinkona ja arvonnousuna.

Kirja sisältää uusia näkökulmia ja tarkasteluja parhaiten tuottaneista osakkeista ja niiden ominaispiirteistä. Kirjassa on viisi ainutlaatuista suomalaisen sijoituskonkarin haastattelua. Sijoitusopas soveltuu luettavaksi itsenäisenä teoksena aloittelijoista ammattilaisiin.

Ei kommentteja: