tiistai 23. toukokuuta 2017

Jussi Hyöty: Osakekeissien pauloissa - intohimona analyysi

Jussi Hyöty kertoo siitä, miten yritysten arvoa määritetään pörssissä, käytönnön esimerkkien kautta: Osakekeissien pauloissa - intohimona analyysi (Talentum, 2006; ISBN 952-14-1134-1).Kirjan ilmestymisestä on yli kymmenen vuotta, joten aika on ajanut sen ajantasaisuudesta ohi, mutta toisaalta on kiinnostavaa katsoa missä määrin kirjoittaja osui analyyseissään oikeaan tutkittujen yritysten pitkän aikavälin kehittymisen näkökulmasta. Tämäkin näkökulma on sinänsä problemaattinen, koska kirjoittajan tavoitteena on ollut pikemminkin havainnollistaa sitä, miten yrityksen pörssiarvoa ja todellista arvoa voi pyrkiä vertaamaan saatavissa olevan tiedon pohjalta, tavoitteena löytää tilanteita joissa ostamalla tai myymällä väärin arvotettuja kohteita voisi ansaita rahaa.

Varsin uskottavasti Hyöty urakastaan joka tapauksessa suoriutuu, toisin kuin moni kirjassa esimerkkeinä käytetyistä yrityksistä.

Kirja sisältää esimerkkejä pörssimarkkinoiden toiminnasta, joka voi olla yllättävää, mutta myös arvattavissa. Kirjan esimerkit ovat ainutkertaisia tapahtumia osakemarkkinoilla, joilla on arvoa markkinoiden toiminnan ja teorian ymmärtämisessä. Esimerkkitapaukset opettavat, miten markkinat todellisuudessa toimivat ja kertovat, miten markkinataloudessa menestytään.

Keissipohjainen analyysikirja, josta löytyy 7 "klassista" todellista osakemarkkinakeissiä sekä keisseihin liittyvää käytännön teoriaa. Käytännön teoriaosat sisältävät toimintamalleja ("teorian soveltamista"), joita ei välttämättä ole julkistettu aiemmin. Teos on perinteisiä ajattelumalleja haastava ja käytännön teoriaa esittelevä. Kirja sopii sekä yritystalouden kehityksestä kiinnostuneille että osakemarkkinoiden toiminnasta kiinnostuneille. Kirja sopii osakesijoittajille, mutta parhaan annin saa maalaisjärjellä ajatteleva, ennakkoluuloton ja teoriaa ymmärtävä lukija. Kirja sopii myös markkinoiden ammattilaisille.

Ei kommentteja: