tiistai 19. heinäkuuta 2016

Tasha Alexander: And only to deceive

Tasha Alexanderin dekkari kertoo 1800-luvusta, englantilaisesta yläluokasta, ja mieleen tuli laittaa teokseen viihderomaanin leima, mutta melkolailla syvällisempi tämä romaani on, suorastaan hämmentävässä määrässä kaunokirjallinen teos: And only to deceive (C & R Crime, 2014; ISBN 978-1-4721-1132-6).Romaani kertoo Emilystä, joka menee nuorena naimisiin päästäkseen irti dominoivasta äidistään, tuntematta miestään Philipiä juuri ollenkaan. Jäätyään pian leskeksi saa Emily käsiinsä miehensä päiväkirjat, ja käy ilmi että Philip oli aivan erilainen ihminen kuin hän oli kuvitellut.

Teos on eräänlainen rakkausromaani, mutta surusta tässä myös on kyse, ja siitä miten vähän toisesta ihmisestä voi tietää ja ymmärtää. Se miten kirjailija pala kerrallaan paljastaa miten vähän ihmiset ylipäänsä toisistaan tietävät on romaanin ytimessä, ja tämä ihmisyyttä pohdiskeleva ydin pitää sisällään muita salaisuuksia, jotka vähän kerrallaan paljastuvat.

Kaunis, hämmentävä romaani.For Emily, accepting the proposal of Philip, Viscount Ashton, was an easy way to escape her stifling home life so when her new husband dies on safari, she feels little grief for she barely knew the man. Now, two years on, when she finds his journals she discovers a very different man to the one she thought she had married.Ei kommentteja: