keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Brian K. Vaughan: Runaways Vol. 1

Brian K. Vaughan on kirjoittanut tämän sarjakuvakirjan jossa lasten suhde vanhempiin yhdistetään omaperäisellä tavalla supersankaritarinoihin: Runaways Vol. 1 (Marvel Comics, 2006; ISBN 0-7851-1876-4).



Aika monissa supersankaritarinoissa sankari on orpo tai sitten sankarin vanhemmille tapahtuu jotain ikävää. Mutta mitä jos kävisi ilmi, että omat vanhemmat ovat supersankareita, eikä siinä vielä kaikki, vaan he olisivat supersankariroistoja. Tästä lähtee liikkeelle pakomatka, jossa vanhemmat yrittävät saada lapsensa kiinni, ja lapset yrittävät parhaansa mukaan pysyä pakosalla samaan aikaan kun he opettelevat juuri ilmi tulleita erikoisia kykyjään.



Tarina oli ihan kohtuullisen hyvin kirjoitettu ja piirretty, mutta ei loppujen lopuksi erityisen omaperäinen. Se tässä ehkä oli hyvää, että tyypillistä supersankarirekvisiittaa on kohtuullisen vähän, ja ehkä se myös että kyse ei ole pelkästään aivottomasta voimien käytöstä vaan samalla ratkaistaan eräänlaista salapolisitarinaakin. Tämä yksi kirja tätä tavaraa oli kuitenkin riittävästi.

Ei kommentteja: