Ari Rahkonen Microsoftilta toteaa Kauppalehden haastattelussa: "Vaalirahasotku on kurja juttu, joka on heikentänyt yhteydenpitoa virkamiesten ja poliitikkojen kanssa. Päättäjät ovat nykyään hyvin varovaisia ja pelkäävät leimautumista esimerkiksi meidän kanssa toimiessaan, koska olemme iso ja näkyvä toimija."
Rahkosen mukaan Suomi on jäämässä junasta, koska yhteistyötä Microsoftin kanssa pelätään. Näkyvä IT-alan jätti saa virkamiehet ja poliitikot pelkäämään leimautumista - yhteiset lounaat ja tutustumisretket ovat mennyttä aikaa.
Tässä on syytä miettiä myös Microsoftin julkisuuskuvaa erikseen, ei pelkästään osana suomalaista vaalirahoitussotkua. Microsoftin on vuosien ajan todettu käyttävän markkina-asemaansa väärin. Kilpailijat pyritään nististämään tai ainakin pitämään pois niiltä markkinoilta jotka Microsoftia kiinnostavat. Ehkä tässä on osasyy siihen miksi yhtiöön halutaan pitää jonkinlaista hajurakoa.
Toinen aiheeseen liittyvä juttu on sitten se, että Suomessa on Yrjö Bensonin johdolla julistauduttu avoimuuden - avointen tietojärjestelmien ja avointen toimintamallien - kannattajaksi ja tästä näkökulmasta Microsoftin ratkaisut - Rahkosen mainostamat "innovaatiot" - eivät juuri vakuuta.
Asiaa sivuaa uutinen, jonka mukaan Tieto Oy liittyy Red Hat -yhtiön kumppanuusohjelmaan, siis panostaa vahvasti avoimen lähdekoodin ratkaisujen tarjoamiseen. Perinteisestihän tämän kaltaiset IT-yhtiöt ovat asemoituneet elämään Microsoftin ekosysteemissä, nyt näyttää elämää olevan paljon muuallakin.
Jotenkin aihepiiriin liittynee myös se, että Google haluaa eroon Windowsista, muun muassa jatkuvien tietoturvaongelmien vuoksi.
Inflaatiovakauttaja olisi epäjohdonmukainen osa eläkejärjestelmää
14 tuntia sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti