keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Michelle Obama: Minun tarinani

Michelle Obama kertoo elämästään mieleenpainuvasti ja selkeäsanaisen suorapuheisesti: Minun tarinani (Kustannusosakeyhtiö Otava, 2018; suom. Ilkka Rekiaro; ISBN 978-951-1-32122-4).Michelle Obama kuvaa elämänkerrassaan sitä, miten tausta salavihkaa mutta vääjäämättä rajaa mahdollisuuksia elämässä. Ei vain varallisuuserot vaan yhtä lailla verkostot, käyttäytymisen piirteet, odotukset siitä mitä saa tehdä ja mitä ei... Mieleenpainuva teos, kuvaus amerikkalaisen todellisuuden luonteesta: pelin säännöt ovat säälimättömät niille jotka eivät ole varakkaita tai joiden ihonväri on väärä.

Yhdysvaltojen entisen ensimmäisen naisen intiimit, vaikuttavat ja inspiroivat muistelmat.

Vaikutusvaltansa ja saavutustensa johdosta Michelle Obamasta on tullut yksi aikamme ikonisimmista naisista. Yhdysvaltain presidentin puolisona - ensimmäisenä afroamerikkalaisena - hän kehitti Valkoista taloa aiempaa lämminhenkisemmäksi ja tasapuolisemmaksi paikaksi ja puhui vahvasti myös naisten ja tyttöjen puolesta.

Pohdiskelevissa ja kiehtovissa muistelmissaan Michelle Obama avaa elämäänsä ja kertoo kehityksestään: lapsuudesta Chicagon eteläosassa, työskentelystään johtotehtävissä ja tasapainoilusta äitiyden ja työn asettamien vaatimusten välillä sekä vuosista maailman kuuluisimmassa talossa.Ei kommentteja: