keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Barack Obama: Unelmia isältäni - kertomus rodusta ja sukuperinnöstä

Barack Obaman nuoruusmuistelmat kertovat yksinhuoltajaäidin pojasta, joka etsii paikkaansa maailmassa: Unelmia isältäni - kertomus rodusta ja sukuperinnöstä (BTJ, 2009; suom. Seppo Raudaskoski ja Mika Tiirinen; ISBN 978-951-692-723-0).



Luin ennen tätä kirjaa Michelle Obaman omaelämänkerran, joka jossain määrin asetti ennakko-odotuksia tälle kirjalle. Mahtavasti Barack Obama tarinaansa kertoo, paljastaen elämästään paljon sellaistakin jota voi pitää hyvin yksityisenä, avaten omaa elämäänsä muille joilla on samanlaisia ongelmia oman erityislaatunsa ja yhteiskunnan odotusten ja rajoitusten suhteen.







Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman nuoruusmuistelmat. Omaelämäkerrallisessa esikoiskirjassaan Obama kuvaa koskettavasti kasvuaan valkoisen yksinhuoltajaäidin ja afrikkalaisen miehen poikana. Kirjan punaisena lankana on isättömänä kasvaneen pojan varttuminen mieheksi ja juurin löytäminen. Kirjassa Obama käsittelee silmiä avaavasti myös rotuongelmia, joiden voittamiseksi hän lähti mukaan yhteiskunnalliseen toimintaan. Kirja julkaistiin alun perin vuonna 1995, ja se on ollut maailmanlaajuinen myyntimenestys.



Ei kommentteja: