tiistai 14. elokuuta 2018

Bill Clinton ja James Patterson: Kadonnut presidentti

Bill Clinton ja James Patterson tarjoavat jännärin jossa USA:n presidentti joutuu keskelle kansallista turvallisuutta uhkaavaa salaliittoa: Kadonnut presidentti (Kustannusosakeyhtiö Otava, 2018; suom. Ilkka Rekiaro; ISBN 978-951-1-32041-8).



Kirja oli nopealukuisempi kuin oletin, mutta se johtui ehkä siitä että hypin yli pitkästyttävimmät kohdat joissa oli poliittista jaarittelua.

Mikään täysosuma tarina ei ole, pikemminkin kierrätettyä tavaraa, mutta joitakin omaperäisiä huomioita USA:n johtamisesta mukaan on päässyt, samaten kuin juonikuvioita joissa lukijaa vedätetään, kaikkeahan ei kannata kerralla paljastaa.



Kun entinen presidentti ja maailmanmenestyskirjailija yhdistävät voimansa, tuloksena on ainutlaatuinen jännäri, joka kihisee Washington D.C.:n salaisuuksia ja sisäpiirin tietoa.

Miten maailman vartioiduin mies voi kadota? Onko hän lähtenyt vapaaehtoisesti?

Kadonnut presidentti kuvaa ovaalin työhuoneen kiehuvaa painetta, henkeäsalpaavia päätöksiä ja suunnattoman vallan mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Vuosikymmenen kuumimmassa trillerissä käsitellään synkkiä uhkakuvia, jotka ovat tosielämästäkin tuttuja.



Ei kommentteja: