lauantai 22. huhtikuuta 2017

Nicola Cornick: Skandaalien lordi

Nicola Cornickin viihderomaaneja on näköjään suomennettukin, ainakin tämä teos löytyi Helmetin valikoimista: Skandaalien lordi (Harlequin, 2010; suom. Päivi Paju; ISBN 978-91-640-6613-8).Melkolailla kaavamaisesti Cornick tarinaansa pyörittää, ja teksti oli paikoitellen kulmikasta, mikä voi osin johtua käännöksestäkin. Historiallisen viihderomaanin tyypillinen edustaja, epäilemättä.Nicola Cornick vie lukijan menneiden aikojen lumoihin ja skandaalien lordin vieteltäväksi.

Lordi Hawksmooria rakastavat niin rikkaat kuin köyhät! Jotkut luulevat häntä onnenonkijaksi, naiset haluavat hänet omakseen, miehet toivovat hänen kuolemaansa. Hän ei häviä koskaan. Nyt hän on iskenyt silmänsä nuoreen Catherineen, joka osoittautuu pelottavan rohkeaksi hänkin. Alkaa huikea romanttinen peli, joka etsii voittajaa. Lontoo on vaipunut moraalittomaan rappioon.

Debytantti Catherine ei kauan hämmästele elämää ympärillään, vaan pian hän tietää kaikesta kaiken ja myös puuttuu asioihin. Voiko Catherine olla varma lordi Hawksmoorin motiiveista? Olisiko lordilla sydäntä rakastaa häntä eikä vain hänen rahojaan? Onko hän todella löytänyt sankarinsa vai tehnyt sopimuksen paholaisen kanssa?

Ei kommentteja: