perjantai 2. syyskuuta 2016

Heather Clay: Losing Charlotte

Heather Clay kertoo sisaruksista, luonteeltaan kovin erilaisista, joista toinen jää kotiseudulle ja toinen muuttaa suurkaupunkiin: Losing Charlotte (Windmill books, 2011; ISBN 978-0-09-944556-2).Kirjan alussa sisarukset ovat vielä lapsia, vaikka aikuisuus jo häämöttää, mutta pääosa kirjasta kertoo aikuisena olemisesta, tärkeän ihmisen menettämisestä.

Ongelmana romaanissa on se, että päähenkilö Knox vaikuttaa paljon vähemmän kiinnostavalta kuin taustalle jäävä Charlotte, jonka kuolema on kirjan keskeinen tapahtuma, kaikki peilautuu sitä vasten.

Ja sekin ihmetytti, että vaikka Knox on aikuinen ihminen, joka toimii erityistä taitoa vaativien lasten opettajana koulussa, on hänen persoonansa kovin erilainen kuin kuvittelisi, ikään kuin hän ei olisi koskaan kasvanut ihmisenä 15 vuotta vanhemmaksi.Raised on their family's Thoroughbred farm in Kentucky, Charlotte and Knox Bolling grow up steeped in the life cycles of the horses surrounding them. Despite their opposing natures, the connection between these two sisters is unbreakable, even when Charlotte abandons Four Corners Farm in favor of Manhattan. But a single day changes everything for Knox, and in order to confront the ways her sister defines her, she must leave the home she’s always known. A powerful story of love, duty and family, Losing Charlotte reminds us that there are some bonds that cannot be broken.

Ei kommentteja: