tiistai 26. helmikuuta 2019

Lois McMaster Bujold: Shards of honor

Myönnettävä se on että tämän Lois McMaster Bujoldin romaanin kaltaiset teokset olivat aikoinaan syy minkä takia lakkasin kirjastoa isommin käyttämästä, syynä se että näitä teoksia ei kirjastosta löytynyt, mutta onneksi oli englanninkieliseen tieteiskirjallisuuteen vihkiytyneitä kirjakauppoja: Shards of honor (Baen Books, 1986; ISBN 978-1-6257-8029-4).



Myöhemmin tilanne muuttui vielä paremmaksi, Amazonin ja muiden verkkokirjakauppojen myötä, ja kodin kirjahylly täyttyi hälyttävää tahtia. Sittemmin on myös kirjaston valikoima mukavasti täydentynyt, ja tämä nimenomainen romaani, kirjasarjan aloittava, löytyi Helmetin e-kirjojen valikoimasta.

Ja tästä se alkaa, Barrayar-romaanien sarja, joka aikoinaan oli itselleni melkoinen kokemus. Ja on se sitä vieläkin, ehkä siksi että aikoinaan tämän ja muiden vastaavien kirjojen kautta pääsin pähkäilemään suurenmoisia visioita maailman tulevaisuudesta. Nykyisin tilanne on toisin, ilmastonmuutoksen, luonnonvarojen ylikäytön ja saastumisen myötä. Kuvitelmaako tämä kaikki oli?



When Cordelia Naismith and her survey crew are attacked by a renegade group from Barrayar, she is taken prisoner by Aral Vorkosigan, commander of the Barrayan ship that has been taken over by an ambitious and ruthless crew member. Aral and Cordelia survive countless mishaps while their mutual admiration and even stronger feelings emerge.



Ei kommentteja: