tiistai 20. maaliskuuta 2018

Paula Havaste ja Jussi Sippola: Ideoiden Suomi - 33 maailmaa muuttavaa innovaatiota

Paula Havaste ja Jussi Sippola ovat tehneet kirjan tutkimuksen uraauurtavasta ja elintärkeästä merkityksestä suomalaiselle yhteiskunnalle ja yrityselämälle: Ideoiden Suomi - 33 maailmaa muuttavaa innovaatiota (Karisto Oy, 2017; ISBN 978-951-23-6372-8).Kirjan luvut ovat ikään kuin henkilökuvia tutkijoista, joista kukin ratkoo ryhmässä muiden huippututkijoiden kanssa mielenkiintoista tieteellistä ongelmaa. Kovin syvälle teemaan ei näin lyhyissä artikkeleissa päästä, mutta pinnallinenkin kurkistus on kiehtovaa kun aiheet on näin hyvin valittu. Erinomaisen suositeltava teos - sopii vaikkapa lahjaksi uudelle ylioppilaalle, ja toki yhtä hyvin tätä vanhemmalle tai nuoremmalle lukijalle.

Uudet innovaatiot ja uraauurtavat tutkimukset ovat sitä, mitä maailma tarvitsee pysyäkseen elinvoimaisena. Juuri nyt on tapahtumassa paljon sellaista, joka vaikuttaa tulevaisuuteemme. Ideat muuttavat maailmaa, mutta miten ne saavat alkunsa?

Tässä kirjassa suomalaiset tutkijat, yritysmaailman visionäärit ja villien ideoiden sanansaattajat kertovat, miten maailmaa muuttavat ideat syntyvät ja miten niitä toteutetaan. Miten taivaalla kelluvalle pilvelle voidaan antaa käsky tuottaa sadetta? Miten syntyy tekoäly, joka osaa pelata pokeria paremmin kuin ihminen? Saadaanko puhtain energia joskus aaltovoimasta? Miten saamme ruuan riittämään kaikille, kun maapallon väkimäärä vain kasvaa - söisitkö sinä sirkan vai etsisitkö tulevaisuuden proteiinilähteitä perinteisemmästä ruuasta? Entä miten varmistetaan, että suomalaisten metsäkokemus säilyy tulevaisuudessakin vahvana?

Ideoiden Suomi-kirjaan haastatellut kymmenet alansa suomalaishuiput kertovat tarinansa ja sen, millainen on reitti idealampun välähdyksestä valmiiksi tuotteeksi. Ajankohtainen kirja seurailee edelläkävijöiden polkua ja kertoo, miten kuka tahansa voi oppia luomaan maailmaa muuttavia ideoita.Ei kommentteja: