perjantai 24. helmikuuta 2017

Max Seeck: Hammurabin enkelit

En muista mikä sai lainaamaan Max Seeckin jännärin kirjastosta, mutta olin melkoisen yllättynyt katsoessani kirjan tietoja Helmetissä kuin näin että siitä oli 280 varausta: Hammurabin enkelit (Tammi, 2016; ISBN 978-951-31-9012-5).Teoksen luvut ovat lyhyitä, ja kirjoitustavasta tuli mieleen eräs amerikkalainen bestseller-jännäreitä teolliseen tahtiin markkinoille syytävä kirjailija, jonka tavaramerkkinä on lyhyiden lukujen loppuun isketyt cliffhangerit, jotka yrittävät pakottaa lukijan jatkamaan heti eteenpäin.

Tarina rullasi pääosin sutjakkaasti, mutta jossain määrin epätasaista on kirjan kerronta, eikä juoni tunnu kaikilta osin pysyvän kunnolla kasassa. Kohtalaiseksi taidonnäytteeksi teosta voi silti kuvata omassa lajityypissään. Jännärien kirjoittaja on saanut uralleen vauhdikkaan alun.Vuoden esikoisdekkari -kunniakirja. Uusi tulokas räjäyttää pankin vangitsevalla trillerillään!

Suomen suurlähetystön työntekijä Jare Westerlund katoaa Zagrebissa. Ainoa johtolanka on nimettömät uhkaukset, joita Westerlund on saanut juuri ennen katoamistaan. Tilannetta lähetetään selvittämään puolustusvoimien erityisasiantuntija Daniel Kuisma ja ulkoministeriössä työskentelevä Annika Lehto.Kroatia on Kuismalle tuttu paikka, sillä hän on osallistunut aikoinaan Jugoslavian sotaan rauhanturvaajana. Samassa sodassa on taistellut myös italialainen Antonio Franzo, joka joutuu Dubrovnikissa murhayrityksen kohteeksi. Pian hän saa tietää, että vaarassa ovat muutkin sodan aikana salaiseen operaatioon osallistuneet, heidän joukossaan yksi suomalainen.

Max Seeckin esikoisteos on kansainvälisen tason tiheätunnelmainen trilleri, jota on mahdotonta laskea käsistään ennen kuin viimeinenkin sivu on luettu.Max Seeck (s. 1985) on helsinkiläinen myynnin ja markkinoinnin ammattilainen.

Ei kommentteja: